Login
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Blogs

Sollicitatietips

Wij weten als recruiters hoe lastig het is om je te onderscheiden in het sollicitatieproces, je CV wordt gescand en in dat korte moment moet jij het verschil zien te maken. Hieronder 5 tips om een goede eerste indruk te maken.

 

1. Zorg voor een net CV met eventueel een foto. Zorg dat je werkervaring op chronologische volgorde staat. Begin als eerst met waar je als laatste gewerkt hebt. Je opleidingen komen onder je werkervaring.

2. Zet bovenaan je CV een persoonlijk profiel van 3 tot 5 zinnen. Dit mag gaan over wie jij bent, wat je ambitie is en wat je zoekt in een functie. Laat hier echt je persoonlijkheid spreken, want hier maak jij het verschil.

3. Schrijf een motivatiebrief of een goede inleidende mail met hierin waarom je op de functie solliciteert. Alleen je CV sturen zonder begeleidende brief of mail is niet de beste eerste indruk.

4. Kijk hoe lang de procedure duurt of binnen welke termijn er aangegeven wordt dat er contact opgenomen wordt. Heb je hierna nog niets gehoord, bel dan even. Soms beland je CV tussen het wal en ’t schip en dat is zonde!

5. Geef in je begeleidende brief of motivatie aan wat jouw harde eisen zijn, bijvoorbeeld hoeveel uur, een specifieke dag vrij, secundaire eisen of je salarisindicatie, dit maakt de eerste selectie makkelijker en de kans dat je in een later stadium op deze harde eisen niet verder gaat in de procedure kleiner.

 

Succes!

 

*Weet je wat fijn is! Kom je bij ons op gesprek, dan zullen wij je altijd feedback geven over je CV… Hierdoor sta jij sterker bij je volgende sollicitatie

Bring at Work op RTL-Z en RTL-7 Business NL

Bring at Work is binnenkort op TV op Business NL.

Business NL is het eerste platform dat televisie uniek koppelt aan hét zakelijke sociale netwerk LinkedIn. Dit is natuurlijk dé plek voor mensen die serieus bezig zijn met hun werk en business. Op LinkedIn is er een sterke groei aan videocontent te zien waarin ondernemers elkaar met video’s inspireren, adviseren en informeren. Business NL is hierop ingesprongen door het zakelijk vloggen te introduceren en hier geheel op eigen wijze invulling aan te geven.

De eerste aflevering van de zomer reeks van Business NL staat in het teken van het belang van goed leiderschap werkgeluk binnen een organisatie. In iedere onderneming is een professional met echte leiderschapskwaliteiten onmisbaar. Iemand die een goede leider is motiveert zijn/haar personeel en zet het team aan tot het behalen van de (persoonlijke) doelen. Naast goed leiderschap is het belangrijk dat je voldoening uit je werk kan halen. Niet alleen de werknemers hebben hier baat bij, want de onderneming zelf plukt hier ook de vruchten van. In deze uitzending delen verschillende professionals hun expertise, waaronder Bring at Work als Uitzend en Werving & Selectiebureau op de Amsterdamse arbeidsmarkt

 

          Uitzendtijden RTL 7:

 • Zondag 7 juli om 10:30 uur (Harry Mens tijdslot)

 • Zaterdag 13 juli om 13:00 uur  

         Uitzendtijden RTL Z:

 • Zondag 7 juli om 11:30 uur

 • Vrijdag 12 juli om 16:30 uur

 • Zaterdag 13 juli om 17:30 uur

 • Zaterdag 13 juli om 01:00 uur (late night)

Laat je weten als je ons gezien hebt!

Op zoek naar personeel? Trends op de arbeidsmarkt in beeld.

Met 2018 bijna op z’n einde is de zoektocht naar personeel een van de grootste hoofdpijn dossiers van menig ondernemer. Met het hoogste vacature aantal sinds 2008 is de vraag wat zijn de vooruitzichten voor 2019? Welke trends kunnen wij verwachten, en hoe kan je daar het beste op inspelen? Het aantal banen groeide opnieuw in het derde kwartaal, net als het aantal openstaande vacatures. 

De werkloosheid daalde verder. Hierdoor is de arbeidsmarkt nu bijna net zo gespannen als tien jaar geleden, net voor het uitbreken voor de crisis. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt. (bron: Flexnieuws)
De opkomst van nieuwe technologieën zijn er een flink aantal veranderingen aan het plaatsvinden in het werven en selecteren van personeel. Wat zijn de belangrijkste trends in recruitment die zowel in 2018 als in 2019 van grote waarde zijn om op in te spelen als werkgever.
Organisatieadviesbureau Korn Ferry heeft op basis van een internationale enquête de belangrijkste trends op gebied van recruitment op een rij gezet.

 • Andere rol voor (menselijke) recruiters
 • Technologie en persoonsgerichte werving
 • Werken op afstand
 • Snellere sollicitatieprocedures
 • Kandidaten als klanten behandelen

Met een tekort aan arbeidskrachten stijgen inherent ook de kosten voor de werving per vacature en per sollicitant. De rol van de recruiter hierin, verandert dermate dat de online zichtbaarheid een van de speerpunten is in de aanvang van de werving. Technologie vergemakkelijkt het wervingsproces, maar enkel als de werving ook persoonlijk aangepakt wordt, blijft een van de belangrijkste speerpunten voor succes. Uiteindelijk veel sollicitaties ontvangen? Gemiddeld solliciteren kandidaten op meer dan 10 vacatures per keer, zorg dat je als organisatie snel reageert, wie het eerst  komt, wie het eerst maalt, gaat hier zeker op, vooral met de on- en laag- geschoolde functies.

 

Copyright 2022 Bring at Work   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy Statement Bring at Work
Bring at Work gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.