Login
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Op zoek naar personeel? Trends op de arbeidsmarkt in beeld.

Met 2018 bijna op z’n einde is de zoektocht naar personeel een van de grootste hoofdpijn dossiers van menig ondernemer. Met het hoogste vacature aantal sinds 2008 is de vraag wat zijn de vooruitzichten voor 2019? Welke trends kunnen wij verwachten, en hoe kan je daar het beste op inspelen? Het aantal banen groeide opnieuw in het derde kwartaal, net als het aantal openstaande vacatures. 

De werkloosheid daalde verder. Hierdoor is de arbeidsmarkt nu bijna net zo gespannen als tien jaar geleden, net voor het uitbreken voor de crisis. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt. (bron: Flexnieuws)
De opkomst van nieuwe technologieën zijn er een flink aantal veranderingen aan het plaatsvinden in het werven en selecteren van personeel. Wat zijn de belangrijkste trends in recruitment die zowel in 2018 als in 2019 van grote waarde zijn om op in te spelen als werkgever.
Organisatieadviesbureau Korn Ferry heeft op basis van een internationale enquête de belangrijkste trends op gebied van recruitment op een rij gezet.

  • Andere rol voor (menselijke) recruiters
  • Technologie en persoonsgerichte werving
  • Werken op afstand
  • Snellere sollicitatieprocedures
  • Kandidaten als klanten behandelen

Met een tekort aan arbeidskrachten stijgen inherent ook de kosten voor de werving per vacature en per sollicitant. De rol van de recruiter hierin, verandert dermate dat de online zichtbaarheid een van de speerpunten is in de aanvang van de werving. Technologie vergemakkelijkt het wervingsproces, maar enkel als de werving ook persoonlijk aangepakt wordt, blijft een van de belangrijkste speerpunten voor succes. Uiteindelijk veel sollicitaties ontvangen? Gemiddeld solliciteren kandidaten op meer dan 10 vacatures per keer, zorg dat je als organisatie snel reageert, wie het eerst  komt, wie het eerst maalt, gaat hier zeker op, vooral met de on- en laag- geschoolde functies.

 

Copyright 2019 Bring at Work   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy Statement Bring at Work
Bring at Work gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.